ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Англичанка роди 7-килограмово бебе

21-годишната Джейд Пакър от малко британско градче роди истински богатир: първородният й син Джордж тежи цели 7 килограма!

jorjiРаждането на Джейд се проточило цели 16 часа, описва драмата topnews.ru. Размерите на бебето притеснило докторите, които били изненадани от големината на плода. Бебокът се заклещил между тазовите кости на родилката и придвижването му навън, към белия свят се оказало цяла епопея. При подобни сложни раждания оцелява само едно на десет бебета, отбелязва медицинската статистика на Острова.
На Джордж обаче му провървяло. Медиците все пак го оставили за наблюдение в болницата, където големият мъник прекарал първите 6 седмици от живота си. Стабилизирано е и здравето на майка му. Сега момченцето на месец и половина има габаритите на 6-месечно дете. Нищо чудно, след като се е появило двойно по-едро от средното за британските новородени!
Учени отбелязват междувременно, че днешните бебета принципно се раждат с килограм по-тежки и 4 см по-дълги от бебетата отпреди 30 години. По-едри са и техните майки. Една година е достатъчна, за да се постигне сближаване на мерките на най-дребните и най-едрите новородени. Според една от обсъжданите хипотези за наследствеността и здравето на бебетата, мъниците с извънредни мерки като малкия голям Джордж са заплашени да развият диабет.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *