Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да свикнем със зъбните протези?

Протезите – независимо от какъв вид са – са единственото достъпно за масовия потребител решение при загуба на голям брой зъби.

zubiЗъбните протези връщат възможността да се храним по-нормално и да говорим разбираемо, отбелязват от puls.bg. Вариантите са различни – от частични до пълни, с различни системи на закрепване и, естествено, нееднакво скъпи. И най-съвършените протези обаче са чуждо тяло, с което устата ни трябва да свикне. Затова е важно да имаме психическа готовност за първоначален дискомфорт, който изисква търпение и време, за да бъде неутрализиран. Привикването с протезата е индивидуално, но елементите на неудобство се изчистват обикновено до няколко седмици.
Денталната медицина традиционно практикува изработване на протезите най-малко месец след последната стоматологична намеса /вадене на зъб или корен/. Понякога протезата трябва да се адаптира, тъй като притиска болезнено венеца и тази болка прави ползването на “ченето” невъзможно. Изключително важно е също да се отчете, че поддържането на тази протеза изисква същите грижи, както собствените зъби – добрата орална хигиена е гаранция, че чуждото тяло в устата ви няма да създаде проблеми или да внесе зараза. Протезата се сваля преди нощния сън и се държи в съдче с вода, но в никакъв случай гореща. Горещата вода може да причини деформации на пластмасовите сегменти и да затрудни ползването. Препоръчителни са мека четка за зъби и паста с неабразивна консистенция.
Независимо, че новите ви “зъби” не могат да развият кариес или плаки, профилактиката при дентиста си остава умно решение. Зъболекарят ще следи дали всичко в устната ви кухина е нормално, няма ли промени или заболявания на венците, които допълнително ще затруднят живота ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *