Алое помага при кървене от носа…

Алое помага при кървене от носаВсички средиземноморски народи използват алоето за указване на първа помощ, хората, които страдат от често кървене на носа, слагат като превантивна мярка гелът от алое в носа си. Указание: ако имате алое вера у дома си просто откъснете едно листо, разцепете го и изстискайте гела от него. Капнете или ако ви е удобно намажете гела в носа си. Може и да използвате купен балсам с алое. Правете процедурата ежедневно. Алоето премахва прекалената сухота в назалните канали и предотвратява кървенето.

Още великият арабски лекар Авицена живял в ранното средновековие използва лютивия червен пипер кайен, за да прекратява кървенето от носа. Той и много други древни учени твърдят че приемането на малки количества кайен всеки ден могат да помогнат и окончателно да решат този проблем. Слагайте кайена в салатите готвените ястия и добавяйте щипка от него във всеки билков чай.

Древната японска медицина използва много точки за кървене в носа. Указание: леко издухайте носа. Притиснете месестата част на носа си с десния показалец и палец наклонете главата си назад за да възпрепятствате потока на кръв надолу. Друг вариант: натиснете точката намираща се отзад на врата, от дясната страна на гръбначния прешлен на нивото на очите. Втората точка е точно под основата на черепа от двете страни на гръбнака, точно там, където се събира с черепа. Притискайте при необходимост.

Все още не знаем точното място на река Хъдсън или Лонг Айланд, където легендарният пират капитан Kит е заровил съкровището си, но знаем как е учил екипажът си да контролира кръвотечението си от носа. Моряците трябвало да стискат известно време носовете си и да ги налагат със студени компреси. Указание: стиснете носа си за 2 или 3 минути, наклонете главата на зад, след това сложете торбичка с лед върху горната част на носа си, врата и бузите. Слагайте леки във задната част на врата си.

Американските индианци от векове дестилират цветчетата и клонките на жълтия кантарион за да могат при нужда да спират кървенето от носа. Те накисвали мъх в съд с екстракт от жълт кантарион и поставяли сместа в носа си. Указание: в аптеките и специализираните билкови магазини се предлага екстракт от жълт кантарион от различни фирми. Вместо мъх можете да използвате памучен тампон или обикновен памук. Натопете в екстракта и внимателно пъхнете в носа си. Оставете да престои малко после също толкова внимателно извадете тампона.

Планините Апалачи били първата американска граница днес наследниците на ранните заселници използват традиционният начин за контрол на кървене от носа. Наследен от своите предци – оставят монета под носа, между горната устна и венеца и притискат силно монетата. Указание: Първо старателно измийте монетата.

Ефирните части на овчарската торбичка се използват из цяла Европа като силно кръвоспиращо средство. Преди векове тинктурата от овчарска торбичка била основният начин за спиране на кръвта от раните по време на битките. При кървене на носа хората топели парче плат във тинктурата и го поставяли в ноздрата тази билка не бива да се употребява по време на бременност защото може да предизвика контракции.

Според легендата войниците на Цезар донасяли в Британия римската обикновена пареща коприва, защото смятали, че ще им бъде студено един от начините за стопляне били да си подпълнят доспехите и завивките с коприва. Сокът от коприва е древно лечебно средство, използвано по целия свят- пречиства организма и облекчава болката при подагра. Листата на копривата имат силно стягащ и кръвоспиращ ефект. В миналото листата били счуквани на прах и хората с проблеми с кървене на носа били карани да смъркат праха през ноздрите си. Имало и още един вариант топели парче плат от сока от коприва и го поставяли директно в ноздрите.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.