ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Танците и музиката като терапии

За всяка болест има лечебен танц!

Танцуването не е просто физическо упражнение, а комплекс от творчество, изключително пре­мерено физическо натоварване, ритъм и емоция. Помага да се регулира дишането. Танц терапията действа двустранно: от една страна дава въз­можност на човек да усети тялото си, да обърне внимание на усещанията си, а от друга – да изрази емоциите си, което е вид освобождаване. Вече има дори терапии, свързани с точно опре­делен танц: в Аржентина се работи предимно с тангото – дори се говори за танготерапия. От нея, например, отминава главоболието. Валсът е предпочитан при сърдечносъдови заболявания, защото повишава количеството на кислород в кръвта (дори повече, отколкото при физически упражнения).

Танците увеличават и издръжливостта на костите – според изследване децата, които са се занимавали с танци, имат по-малко костни проблеми в зряла възраст. И това се дължи на факта, че танцът без да натоварва много тялото, успява да го провокира със специфични движения: наклони, пренасяне на тежестта, завъртания…

При танц терапията е важно да е съобразена с физическото състояние и възрастта на човека – а танци има за всяка възраст.

Музиката лекува чрез ритмични вибрации

Оказва се, че не толкова мелодията, колкото темпото и ритъмът са най-съществени при въздействието върху човешкия организъм. Вибрациите са основното, затова в музикотерапията се включват преди всичко ударни инструменти. Музикалният ритъм влияе не само на емоционалното, но и на физическото ни състояние. Вибрациите могат да се отразят на уменията ни – да подсилят паметта, да подобрят координацията и равновесието.

Музикотератията се използва при доста широкт кръг от проблеми: неврози, гастрит, язва, двигателни проблеми, подобряване на кръвообращгението. Помага на обменните процеси, дихателната и сърдечносъдовата система.

 

 

Бързи реакции при безпокойство

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *