Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С кои камъните може да се лекувате?

Кои камъни имат лечебна сила и за какво помагат разберете те?

Ахат – служи за предпазване и избягване на неприятности и опасности от всякакъв характер и за борба със стреса, страха и безпокойството.

Гранат – препоръчва се за спокоен сън, без кошмари, слага се до главата или под възглавницата. Счита се, че помага и при лечение на импо­тентност и изцеляване от рани и възпаления.

Диамант – препоръчва се на всички болни от подагра или жълтеница, прекаралите инсулт да слагат за 24 часа ди­амант във вода (изворна или минерална) или вино и после да я изпиват.

Изумруд – действа добре на паметта, предпазва от лоши сънища. Спомага за укрепване на сърдечната дейност, пропъжда тъгата, предпазва от стрес, паника и безпокойство, любовна мъка и безсъние.

Опал – успокоява нервите и нервната система, помага при сърдечни заболявания, действа против меланхолия и депресия. Достатъчно е да се пие вода или вино, в които е престоял опал, или камъкът да се държи близо да гърдите или в ръце.

Перли – служат за лекуване на висока температура и треска. Препоръчват се слън­чеви бани с перли на главата против мигрена и главоболие.

Рубин – в съчетание с черве­но вино (като престои в него) лекува сърцето, мозъка и паметта на човека.

Сапфир – при силни болки или при преумора на очите е добре да се държи в уста и след изваждането на добре навлажнения камък да се по­търкват леко очите. Да се държи сапфир в уста е препоръчително и при остра форма на подагра.

Смарагд – носенето му се препоръчва на болните от сърце и стомах и на имащите бодежи в различни части на тялото. При болки в главата, след като камъкът се подър­жи в уста, да се разтриват с него местата на болките, особено слепоочията и чело­то. След изсъхване пак се слага в уста и се държи минимум един час.

Топаз – да се държи ежеднев­но сутрин върху сърцето. Докато се постъпва така, човек няма да бъде сполетяван от беди и нещастия.

Хризолит – при сърдечни проблеми да се потопи в зехтин и навлажненият камък да се прекара по сърдечната област. Помага и при висока темпе­ратура и треска. Трябва да се сгрее чисто домашно вино без захар и да се държи хризолитът над парата, за да се сме­сят изпаренията от виното с камъка. Виното се изпива, а камъкът се държи час в устата. Прави се минимум три пъти на ден до пълното оздравяване.

Яспис – при хрема или синузит да се повтори горна- та процедура, но да се сложи ясписът в ноздрата. При пода­гра може да се постави върху болното място и да се натиска, докато се почувства, че топли­на се разнася по цялото тяло. При раждане на дете също е препоръчително родилката да държи този камък в ръцете си.

 

 

Кой е най-подходящият камък този месец?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *