Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Британски лекар си призна за три случая на евтаназия

66-годишен британски лекар, излизащ в пенсия, си призна за три случая на евтаназия: той изписвал на свои пациенти лекарства в дози, които при едновременен прием могат да ги убият безболезнено.

kerДоктор Йен Кер е бил разследван преди години, след като изписал солидна доза сънотворни на склонен към суицид пациент. Кер дори бил лишен от правото да упражнява професията си за срок от 6 месеца. Още тогава се говорело, че лекарят е склонен да помага по този начин на свои пациенти, които са безнадеждно болни и които са изчерпали целия си жизнен ресурс в борбата с тежките болести.
Защо д-р Кер се е разприказвал сега, когато всъщност няма конкретен повод да повдига темата? Във Великобритания евтаназията се квалифицира като престъпление, а лекарят иска да промени отношението на обществото и да провокира законодателни промени.
Докторът разказал, че изписва лекарствата на свои пациенти, знаейки че те искат да умрат, информира medikforum.ru. Хората нямали никакъв шанс да оздравеят и животът им се превръщал в истинска инквизиция. Точно по тази причина д-р Кер считал, че постъпва правилно.
Въпреки категоричната си позиция д-р Кер е на мнение, че подобно законодателство трябва да е много балансирано и да отчита спецификата на проблема. Никой няма да раздава отровни таблетки наляво и надясно, предупреждава той. При него съдействие било оказвано на дългогодишни пациенти, които наистина нямали друго решение и чиито родственици били съгласни да понесат тежестта на такъв житейски финал. Кер дава пример с двойка на възраст над 80: двамата не били в състояние дори да излязат от дома си, и най-малкото физическо натоварване не било по силите им. Дъщерята на възрастните хора одобрила евтаназията, след като родителите й опитали всички възможни начини да се справят, опитали с антидепресанти, но било ясно, че най-разумно е да си тръгнат от света. Едва тогава докторът им дал рецептата за сънотворни в голяма доза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *