Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Депресията при юношите

Процентът на самоубийствата при подрастващите значително се е увеличил през последните 10 години. Последните проучвания показват, че 20% от подрастващите имат емоционални проблеми и една трета от подрастващите посещават психиатрични клиники и страдат от депресия. При по-голямата част от тинейджърите депресията може да се управлява успешно с оказване на първична ведицинска помощ и с помоща на семейството.

Депресията е считана за едно от основните психиатрични заболявания на 20-ти век, които засягат около осем милиона души в само Северна Америка. Възрастни с психични заболявания е 20 пъти по вероятно да умрат от аварии или самоубийство, отколкото възрастните, без психично разстройство. Тежката депресия, както и биполярното афективно разстройство, често се появявяват за пръв път при човек по време на тинейджърските му години и ранното им откриване е полезно за младите тъй като може да си излекува навреме.

Юношеството е време на емоционална нестабилност, много често лошо настроение, мрачни интроспекции, големи драми и повишена чувствителност. Това е време на бунт и поведенчески експерименти. Предизвикателството пред лекаря е да постави правилната диагноза и да лекува заболяването, ако има такова.

Депресията при подрастващите е със същите симптоми, като при възрастните, но има и такива проявяващи се само при тинейджърите. Някои от симптомите може да са следните: всеобхватната тъга например може да се изрази в постоянното носене на черни дрехи и писането на стихове с болезнена тематика, нарушенията в съня може да се характеризират с гледането на телевизия през цялата нощ и възникване на трудности при справяне със задачите в училище. Скуката може да бъде синоним на депресия. Загубата на апетит може да стане анорексия или булимия. Депресията при юноиите може да се представи преди всичко като поведение, поведенческо разстройство или като бунт срещу някои членове на семейството.

Управлението на депресия при тинеиджърите трябва да започне с терапевтичен сеанс при лекър, които трябва да вдъхва доверие на младежа и той да чувства неговата подкрепа. Важне е при самия сеанс да се разбере поведението на юношата и да се лекува адекватно.

Има два основни пътя за лечение: психотерапия и лечение. По-голяма част от депресиите са леки и може да се излекуват само с няколко сеанса при лекар специалист. За по-сериозни и продължителни депресии, особено тези с вегетативни симптоми или суицидни намерения, лечението е от съществено значение и може да бъде животоспасяващо. При тези случай се използват лекарства и е много важно да бъде предписана правилната доза и лечението да бъде проведено правилно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Депресията при юношите

  1. Pingback: Британски лекар си призна за три случая на евтаназия | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *