ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Донорската кръв е годна до три седмици!

Донорската кръв не трябва да се съхранява по-дълго от три седмици. Ако се прави кръвопреливане след този срок, за получателя следват вреди както от мазна храна и никотин.

blood1В „старата” кръв не достига азотен окис, разкриват от mеdikforum.ru. Общоприетият срок на съхранение обаче е шест седмици, сочи справка с практиката. Според експертите след третата седмица в кръвта, дори да е съхранявана правилно, се усеща рязък недостиг на азотен окис. Азотният окис е много важна съставка, защото помага на кръвоносните съдове да се разширяват и свиват, и да пропускат кислород в тъканите. Дългото съхранение променя кръвта и я прави да прилича на кръвта на човек, който дълго време е пушил или се е тъпкал с мазно, или дори е болен от диабет. Кръвопреливане с такъв продукт обрича пациента на сърдечно-съдово заболяване в бъдеще.
Твърденията принадлежат на изследователи от Университета „Джон Хопкинс” в Балтимор. Те припомнят, че още през 2008 година е било препоръчано на пациенти с кардио операции да се прелива кръв на не повече от 10 дни. В противен случай има риск човекът да умре още в болницата, да получи сепсис или тежко бъбречно увреждане.
Новите изследвания в Балтимор са били направени с група пациенти, на които била преливана кръв от различни доставки. Категорично било установено, че безопасната й „възраст” не бива да е по-висока от три седмици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *