Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фармацевтичен гигант пуска хапче за продължаване на живота

Британският фармацевтичен гигант GlaxoSmithKline(GSK) работи върху лекарство, което ще може да продължава живота до 150 години. Хапчето-чудо ще се появи на лекарствения пазар до пет години.

stareeneНовината е обнадеждаваща, макар че съвременият човек ще се отнесе скептично към нея. Работата обаче е сериозна. Прототипите на препарата са синтетични варианти на ресвератрола – съединение, съдържащо се в червеното вино и притежаващо редица положителни ефекти върху човешкото здраве. Забавянето на процесите на стареене е един от тях, отбелязват от medportal.ru.
Науката е наясно, че биологичните ефекти на ресвератрола се дължат на активността на гена SIRT1. Сред множеството му функции е и контролът върху биологическото стареене.
Експерти на GSK вече са правили тестове с над сто синтетични „близнаци” на ресвератрола върху пациенти с тежки заболявания. Лечението на такива страдания като рак, диабет и сърдечна недостатъчност е получавало облекчение, а също така препаратите са потвърдили профилактичните си свойства. Предотвратяването на болестите и успешният контрол върху развитието им всъщност са стъпка към продължаването на годините, в които един човек е жизнен и работоспособен.
Успешното тестване засяга 117 експериментални продукта, във всеки от които се разчита на въздействието на SIRT1. Преди да бъдат одобрени за клинични изпитания, те са били подбрани сред 4000 синтетични продукта. Интензивното въздействие на лекарството усилва 100 пъти ефекта от ресвератрола в една чаша вино. Очаква се пръв да бъде одобрен препаратът за лечение на диабет, чиито изпитания се намират в най-напреднала фаза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *