ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Да излекуваме сами очите си

Соларизацията е излагане на зрителният орган на слънчевите лъчи.

Упражнението се прави с различна продължителност, в зависимост от подготвеността и чувството за комфорт на практикуващия. Първата стъпка е човек да изложи лицето си на слънчевата светлина със затворени очи, с поглед насочен надолу. В изправено положение се правят кръгове последователно в противоположни посоки, така че светлината да погалва последователно лицето му от двете страни – лява и дясна, докато очите свикнат, а това става след неколкократни занимания по 5-10 мин. на ден.

Вторият етап е, когато кръговите движения на тялото се извършват, едната длан е закрила едното око, а другото мига с поглед към краката. Третият етап се състои в извършване на кръгови движения с тялото, от кръста нагоре, и гледане към слънцето със затворени очи.

За успеха на упражненията са важни силата на слънчевите лъчи (най-малко, поне да затоплят лицето) и липсата на оплаквания от силата на светлината. В никакъв случай очите не трябва да се напрягат, а още по-малко да изпитват неприятни усещания от упражнението. Нужна е постепенност и следване на приятното чувство на топлота под слънчевите лъчи.

Наблюдаването на изгряващото или залязващото слънце, докато е още червено, също помага на очите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *