Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Противодействайте на вредите с череши

Тези сладки, сочни и изкусителни плодове съдържат редица полезни за здравето фитохимикали, които предотвра­тяват сърдечносъдови заболявания и някои видове рак.

Полезни вещества

Антоциани – Тези растителни багрила намаляват окисляването на „лошия“ (LDL) холестерол и предотвратяват развитието на сърдечно­съдови заболявания.

Кверцетин – Този подробно изучаван флавоноид проявява противоракови и антиоксидантни свойства. Лабораторните изследвания го свързват с намаляване риска от коронарна болест на сърцето и някои видове рак. Учените смятат, че черешите съдържат впечатляващо ко­личество кверцетин.

Перилия алкохол – Изследванията сочат, че той намалява тумори­те на панкреаса, гърдата, черния дроб и белите дробове. Освен това притежава потенциалната способност да унищожава туморните клет­ки, без да уврежда здравите.

Рутин – Той подсилва полезното действие на витамин С и се смята, че поддържа здравето на вените и капилярите.

Хлорогенова киселина – Това фенолно съединение може да про­тиводейства на токсините от околната среда (например нитрозамините в тютюневия дим).

Цианидин – Той е вид антоциан, съдържащ се в черешите, и проти­водейства на възпалителните ензими.

За максимална полза

Черешите съдържат определено количество витамин С, което нама­лява в процеса на топлинна обработка. Предварителните изследва­ния сочат, че ако добавим малко череши към хамбургер с месо, ще ре­дуцираме нивата на хетероцикличните ароматни амини (ХАА), които пред­ставляват опасни и потенциално канцерогенни съединения, отделящи се при термичната обработка на риба или месо.

Порция здраве

Въпреки че има малко научни доказателства в подкрепа на популярното убеждение, че черешите и черешовият сок об­лекчават болката при подагра, някои изследвания сочат, че едно от веществата, съдържащи се в тези плодове, цианидин, притежава противовъзпалителни свойства – нещо, което със сигурност може да помогне за намаляване на отока и болката при подагра.

 

 

4 храни и напитки за отслабване без диета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *