Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кофеинът е опасен колкото алкохола?

Кофеинът е сериозна заплаха за човешкото здраве: заплаха от рода на алкохола и наркотиците, гласи нова теория.

Оkoffeпасността от кофеина е коментирана от д-р Джек Джеймс, декан на Факултета по психология в Университета Рейкявик. Той е на мнение, че употребата на кофеин трябва да бъде вкарана в ограничителен режим: хората потребяват кофеин в огромни количества, без да си дават сметка, че това може да причини безвременната им смърг, пише medikforum.ru.
Д-р Джеймс разкрива, че най-сериозен удар в човешкото здраве нанасят неогласените добавки от кофеин в различни хранителни продукти, в енергетични напитки и дори в лекарствени препарати. В резултат на това любителите на кафето приемат много повече кофеин, отколкото си мислят. Именно по тази причина въпросният алкалоид следва да бъде облаган със специален данък и търговията му да е регулирана – подобно на алкохолната.
Кофеин се влага в подсладените газирани напитки, енергетичните напитки, бисквитите, дори в киселите млека и дъвките, разкрива ученият. Фармацевтичните фирми го добавят в лекарствата срещу простуда и грип, в диетичните таблетки, дори в козметични продукти.
Предозирането с кофеин е особено пагубно за децата и тийнейджърите. Като пример д-р Джеймс прилага историята на 11-годишно момче, чието поведение рязко се изменило, след като станало фен на енергетичните напитки. Преди тях то било дисциплинирано и сериозно, след което станало агресивно и неуправляемо и успехът му в училище се сринал. За жалост тази трансформация завършила със суицид. Родителите на малкия клетник намерили до трупа му празна еднолитрова бутилка от кофеинова напитка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *