Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Виж опасните ефекти на лекарства за диабет!

Лекарства за диабет могат да станат причина за възпаления на панкреаса. Опасните ефекти са регистрирани за продукти на Merck и Bristol-Myers Squibb.

pankreatitСтраничните ефекти на медикаментите са регистрирани в САЩ у пациент, постъпил за лечение с диагноза панкреатит. Последвалите тестове доказват, че хората, приемащи антидиабетни лекарства от споменатите фармацевтични компании, са изложени на двойно по-висок риск от възпаление на панкреаса в сравнение с контролна група на други лекарства. Изяснено е, че споменатите продукти повишават равнището на GLP-1, хормон, който стимулира инсулиновия синтез в панкреаса, информира puls.bg.
Рискът от подобни ефекти на антидиабетните лекарства впрочем е идентифициран още през 2007 година. Ендокринолози са алармирали, че у много от техните пациенти с диабет се наблюдават възпалителни процеси в панкреаса след лечение с въпросната група хормоностимулиращи продукти. Това поставя и пациента, и лекаря в сложна ситуация: от една страна е потребността от прилагане на медикамента заради основното заболяване на диабетика. От друга е рискът на бъде увреден панкреасът. Очевидно всеки казус трябва да се решава персонално, като се преценят рисковете в единия и в другия случай. Това е отговорност на терапевта, е подчертал авторът на изследването – професор Сонал Синг от Университета “Джон Хопкинс” в Балтимор. Негова грижа е да състави персонален терапевтичен план, като отчете всички конкретни условия. Медикаментите са ефективни в лечението на диабета, но винаги има риск да бъде засегнат сериозно панкреасът.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Виж опасните ефекти на лекарства за диабет!

  1. дида каза:

    Аз съм с диабет тип 2 и пия Глюкофаж 850 два пъти дневно. Стойностите на кр.захар от дълго време ги нормализирах, но при поредната консултация с лекуващият ме ендокринолог / професор е и не живея в България/ каза,че според най-нови изследвания Глюкофаж-ът е даже противораков и да не съм нито го намалявала,нито да го спирам. И на кой да вярвам сега ? На моят лекуващ,или на писанията по сайтовете ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *