Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пропаганден трик в полза на кърменето

Има ли нещо общо между цигарите и млечните смеси, с които се хранят милиони бебета?

milkОтговорът е отрицателен. Но независимо от това британското благотворително сдружение Save the Children е предложило върху опаковките със сухо мляко за бебета да бъдат отпечатвани предупреждаващи надписи, подобни на тези по цигарените кутии. Разбира се, съдържанието им не може да бъде така страховито. Те просто ще припомнят за ползата от кърменето и ще насърчават все повече млади майки да не прибягват до изкуствено хранене на мъниците, описват от medikforum.ru.
Науката отдавна е доказала, че благодарение на кърменето много хора в зряла възраст са предпазени от депресии, затлъстяване, астма, хранителни алергии. Децата, които са кърмени, без проблеми се развиват интелектуално и физически. Световната здравна организация не случайно препоръчва бебетата да бъдат кърмени най-малко шест месеца, а в редица страни насърчаването на тази форма е залегнало в различни програми на здравните системи.
Използването на предупредителни надписи обаче вече си има и противници. Те смятат,че подобни надписи ще развият у много жени чувство за вина, макар че те са били принудени да изберат изкуственото хранене поради различни обстоятелства в живота си.
Сдружението Save the Children вече разпространи информация, че на всеки час в света могат да бъдат спасени от различни болести 95 деца, ако майките им ги кърмят. За година това са 830 000 спасени човешки същества. Майчиното мляко активира имунната система на детето и то получава три пъти по-високи шансове да се справи с тежките болести на съвремието.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *