Какво лекува сладката круша?

Круши вече има през цялата година

круша

Как да познаете богатия на витамини плод от онзи, с вкус на гума? Много просто – като го помиришете.

Плодовете от по-старите сортове, които не са манипулирани от човека, дори и да не са разрязани, изпускат сладникав аромат. Колкото по-силно ухае един плод, толкова е по-целебен.

Крушата се препоръчва при остър оронхит. Смесват се 1 чаена чаша сок от круша с 1 чаена лъжичка сироп от шипки и се пие 3 пъти на ден по половин чаша. Няма да ви навреди, ако е малко повече.

При запек хапвайте редовно компот от круши. Той се препоръчва и при възпалителни заболявания на пикочните пътища, защото 1 има диуретичен 1 ефект и действа добре на пикочния мехур.

При анемия е полезно всеки ден да се изяждат по 2 големи круши за десерт. Добре е месестата част да се намачка и да се смеси с 2 чаени лъжички мед.

Намачкан плод помага при екзема, като се нанася върху засегнатото място.

В крушата преобладава фруктозата, за усвояването на която не е необходим инсулин, тя се препоръчва при нарушена функция на панкреаса. Затова пресни и сушени круши, както и напитки от тях, се включват в диети при затлъстяване и захарен диабет. Облекчава и депресията.

Плодът повишава защитните сили на организма и устойчивостта му на различни заболявания, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *