Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на розацея

Целта на лечението е да се идентифицират и избегнат възможните причинители, и по този начин да се намалят последствията и да се облекчи състоянието.   

Въпреки че все още липсват данни по отношение на това как хранителният режим може да облекчи розацеята, за определени храни се знае, че подпомагат поддържането на оптимално здрава кожа. Про­дуктите, богати на бета-каротин и витамин Е, повишават общото здраве на кожата, тъй като действат като антиоксиданти и неутрали­зират опасните елементи, които биха могли да я увредят.

За да неутрализирате стреса, който би могъл да предизвика или да влоши състоянието, консумирайте храни с високо съдържание на витамин B6, който участва в производството на химическите ве­щества в мозъка, регулиращи настроението.

Тъй като розацеята се смята за състояние, свързано с възпаление на кожата и кръвоносните съдове, е добре да се консумират продукти с високо съдържание на незаменими мастни киселини, които имат противовъзпалително действие.

Приемът на храни, богати на антиоксиданта витамин С, може да предпази кожата от въздействието на свободните радикали, а също така и да предотврати възпалението, което предизвикват хистамини­те. Продуктите с витамин С предпазват и вените. Цинкът подпомага оз­дравителния процес и подобрява функцията на имунната система.

Не препоръчваме

Въпреки че конкретната причина за розацеята е все още неизвест­на, се знае, че определени храни имат свойството да предизвикват зачервяване на кожата и повишен приток на кръв. Добре е хората, страдащи от розацея, да избягват пикантните храни, горещите на­питки и алкохола. Не е необходи­мо напълно да се откажете от го­рещото кафе или чай, просто изчакайте, докато леко се охла­дят, преди да ги изпиете. Не е ус­тановена една-единствена състав­ка в тези храни и напитки, на която да се дължи появата на розацея.

Препоръчително е да си водите дневник с приеманите храни и пристъпите на зачервяване, за да се опитате да установите кои про­дукти водят до това състояние конкретно при вас.

 

 

4 Идеи за свежа промяна на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *