ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как лекува рап музиката!

Стара истина е, че музиката има терапевтични свойства и неслучайно се използва за лечението на различни заболявания. Но има нещо ново!

i-love-rapИзследователи откриха още едно свойство на музиката, което може да бъде използвано при контрола на здравния статус. Учени от университета Пардю са разработили сензор, който отчита налягането в кръвоносните съдове. Финото устройство работи не с батерии, а се захранва от вибрациите на рап музиката, пише puls.bg.
Сензорът се имплантира в човешкото тяло с цел да следи за движениего на кръвния поток, да отчита възможни разкъсвания при аневризми и да сигнализира за вътрешни кръвоизливи. Както е известно, в подобни случаи единствено бързата  реакция е в състояние да даде на засегнатия човек шанс за живот. Обичайно е подобни устройства да работят с батерии. Но смяната на батериите, които рано или късно изчерпват своя ресурс, винаги е неприятна и дори рискована процедура.
Новият сензор “включва” и започва да трепти, когато в близост до пациента зазвучи музика. Умната техника реагира на звуците с честота 200-500 херца. При тестовете с образци от различни музикални жанрове били използвани блус, джаз, рок, но сензорът реагирал най-добре на рап музиката. Именно при рап парчетата сензорът започвал да работи, като безпогрешно улавял вибрациите през кожата и подавал очакваната информация. Този вариант на включване отстранява всяко опасение, свързано със смяната на батерии при класическата техника.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *