Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

37% от българите страдат от разширени вени

Разширените вени са неприятен козметичен проблем на краката и ходилата, при който вените изглеждат като подути сини влакна под повърхността на ко­жата.

37% от българите страдат от разширени вениНад една трета от българите страдат от хронична венозна болест, популярна като разширени вени. Обикновено се усещат болка и чувствителност в краката, но в относител­но лека форма. Кожата около подутите вени е набраздена и в тази област или по прасците и бедрата може да има струпване на малки участъци от пълни с кръв капиляри – повърхностни разширени вени. При разширените вени могат да се образуват и кръвни съсиреци, но като цяло те не представляват живото- застрашаващ проблем. Жените са поне два пъти по-предразположени към това състояние, а хранителният режим и начинът на живот играят важна роля за профилактиката и справянето с този проблем.

Рискови фактори

Слаби стени на кръвоносните съдове или дефектни клапи на вените могат да попречат на кръвообращението, което води до струпване на кръв на едно мяс­то и до разтягане на вените. По-рядко до появата на разширени вени водят флебитът (възпаление на вените) или пък наследствени нарушения в структу­рата на кръвоносните съдове. Този проблем обикновено се предава по на­следство, като сред другите фактори, които могат да допринесат за състояние­то, са хормони, затлъстяване, бременност, липсата на физическа активност, напредването на възрастта, вдигането на тежести. Запекът, тесните дрехи, кръстосването на краката и продължителното седене или стоене могат да уве­личат риска от появата на този проблем, тъй като всички тези неща напрягат кръвоносните съдове.

Домашен лек

Консумацията на ананас може да помог­не за справяне с този неприятен проб­лем. Въпреки че липсват клинични дока­зателства, бромелаинът – ензим в ананаса, който подпомага усвояването на белтъчините, вероятно намалява подобните на белтъчини отлагания от фибрин, които се трупат около разши­рените вени и придават на кожата на­браздения вид.

 

 

 15 минути за леки крака

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *