Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зле лекуваната ангина докарва куп други здравни неразположения

Ангината е остър възпалителен процес в сливиците

ангина

Причината обикновено е вирусна или бактериална инфекция. При по-леките ангини сливиците и гърлото са силно зачервени, боли при преглъщане, температурата се повишава, лимфните възли в областта на шията се подуват. Когато се появят бели налепи, положението е по-тежко.

Ако ангината не се лекува, може да доведе до ревматични заболявания на сърцето и бъбреците. Затова при болки в гърлото потърсете личния си лекар. За да установи причинителя на ангината, той ще направи микробиологично изследване и ще предпише точния антибиотик. В никакъв случай не бива да се лекувате сами с антибиотици. Така може временно да потиснете симптомите и да попречите за поставяне на вярна диагноза.

Имайте предвид, че някои усложнения при ангината се развиват в периода на възстановяване. За пълното унищожаване на патогенните микроби е необходимо време – минималният срок за лечение с по-голямата част от антибиотиците е 10 дни. Задължително е да останете поне 3 дни у дома.

Ще облекчите болките, ако си правите гаргара със запарка от лайка и малко сода за хляб (1 чаена лъжичка на чаша вода), както и с евкалипт, невен и градински чай. Изпитан, но неприятен начин, който бабите ни са използвали, е обтриване на сливиците с нишадър, пише вестник „Всичко за дома“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *