Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хронодиетата – отслабване без лишения!

Всяка диета предполага ограничения – или изключване на определени видове храни, или цели “гладни” паузи.

hronoПодобни действия заплашват организма с различни дефицити. За разлика от тях, хрроно-храненето или хронодиетата не изисква подобни мъки. Това е система на хранене, която хармонизира приема на храна с биоритмите. Не са важни толкова калориите – колкото каква храна похапваме в различните части на деня.
Науката е установила, че мазнините се усвояват най-добре сутрин и най зле – вечер и нощем. Сладките храни например е подходящо да приемаме вечер, и по-точно в отрязъка 17-18 часа. Хронохраненето изисква поемане на храна четири пъти, в точно определени часове. Съществува една разновидност на този тип диети – часова диета, при която “графикът” трябва буквално да бъде железен. Хронодиетата /ХД/ е по-либерална в това отношение.
ХД допуска три пъти седмично да се похапват месо, птици, риба и морски дарове. Разрешен е също натуралният шоколад с високо съдържание на какао. Денят според правилата на ХД се разпределя така: закуска – между 6 и 9 часа, обяд – 12 до 14, следобедна закуска от 17 до 18.30 и час след нея вечеря. Следобедното похапване не бива да се пропуска в никакъв случай, докато вечерята не е задължителна. Важно е последното хранене да е няколко часа преди съня.
Закуска – включва въглехидрати и мазнини. Обяд – месо, зеленчуци, кюфтета на пара с гарнитура от картофи, салати и т.н. Следобедна закуска – плодове, сладкиши, бисквити. Вечеря – само едно блюдо, леко и нискокалорийно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *