ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

30% от раковите заболявания са в следствие на хранителни фактори

Дори и да сте изложени на рискови фактори, свързани с появата на ракови за­болявания, можете да започнете да накланяте везните във ваша полза, като из­бирате здравословни храни.

30% от раковите заболявания са в следствие на хранителни факториСъщо много важно е да откажете цигарите и да започнете да се движите повече. Преди всичко трябва да намалите консумацията на мазнини. Изследванията сочат, че се наблюдават по-малко случаи на рак при хора, които следват хранителен режим с по-ниско съдържание на мазнини. Заместването на наситените с мононенаситени мазнини (като зехтин) може да ви предпази от животозастрашаващи болести. Според първоначални проучвания омега-3 мастните киселини могат да предотвратят рак на гърдата, дебелото черво и простатата, тъй като възпрепятстват разрастването на раковите клетки.

Много други съставки в храните също са обект на изследване заради потенци­алните им възможности или да предотвратяват появата на рак, или да пречат на разрастването на канцерогенните тумори. Смята се, че един плод например съдържа стотици потенциално полезни фитохимикали. Несъмнено най-добрият начин да се възползвате от многобройните борещи се с рака хранителни ве­щества и фитохимикали е, като просто консумирате голямо разнообразие от плодове и зеленчуци.

Най-нови проучвания

Канцерогенните съединения, наречени хетероциклични ароматни амини (ХАА), се образуват, когато свинското, говеждото, пилешкото месо и рибата се пекат на скара или директно върху огън.

Изследванията сочат, че ако към печеното на скара свинско, говеждо, пилеш­ко месо или риба се добави чесън или дори череши, това намалява нивата на тези канцерогени. Витамин Е в храната, както и билката розмарин също пома­гат за редуциране концентрацията на тези причиняващи рак вещества.

Можете също така да ограничите ХАА в месото, като често обръщате храната, която приготвяте на скара. Това дава достатъчно време на месото да се опе­че, като същевременно ограничава вре­мето, за което повърхността му е в пряк контакт с огъня.

 

Човекът като канцерогенен фактор за развитие на рак

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *