ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Знаете ли защо сокът от нони е толкова полезен?

Здравните ползи от сока нони, произведен от растението нони (Morinda Citrifolia) са добре познати на полинезийците в продължение на повече от 2000 години.
нони

Капитан Джеймс Кук записва използването му в Таити в края на 1700. В британска книга, публикувана през 1866 г. се казва, че той е ял от това растение на полинезийските острови.

Въпреки че всички части на растението нони се използват от полинезийците, най-известните и най-широко използвани в съвременния свят е полученият от нони сок, който се извлича от плодовете.

Д-р Нийл Соломон е прекарал десет години в изучаване на здравните ползи от нони. В четири книги той публикува в детайли цялата огромна гама от ползи от това полезно растение. В частност, нони се прилага при високо кръвно налягане, рак, артрит и хронична болка.

Така например д-р Нийл Соломон е извършил и проучване, в което са участвали повече от 25 хиляди човека, който са употребявали сок от нони редовно. Информацията за всички тях е събрана от 1227 лекари и здравни специалисти. Изброените предимства на този сок включват още алергия, артрит, астма, рак, синдром на хроничната умора, висок холестерол, фибромиалгия, депресия, диабет 1 и 2, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, проблеми на имунната система , бъбречни заболявания, болки, дихателни проблеми, кожни заболявания, безсъние, стрес, болест на Паркинсон, множествена склероза и дори подпомагане на хората да се откажат от тютюнопушенето.

Листата на растението нони са известни за облекчаване на болка при подагра и действат като тоник и за лечение на рани и язви. Още лекарите в древна Индия са използвали всички части на нони за медицински цели.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *