Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Копър – нима това може да бъде само подправка?

Копърът е бил използван още от древни времена

копър

Днес той се слага в салати, туршии, в супи и други ястия. Копърът е чудесен начин да добавите допълнителен аромат на ястието без драстично увеличаване на калориите или съдържанието на мазнини в него. Въпреки че повечето хора използват копър само като овкусител в ястията, има действително много други причини, поради копърът трябва да се яде.

Здравето на костите

Копърът е източник на калций и да консумираме здравословни количества калций е един от най-добрите начини за заздравяване на костите и за предотвратяване загубата на костна тъкан.

Копърът има антибактериални свойства

Тъй като копърът съдържа антибактериални свойства, той може да се използва за борба с инфекциите, както вътрешно така и външно. Древните лечители са прилагали печени семена от копър върху раните с цел предотвратяване на инфекциите.

Защита срещу свободни радикали

Плодовете и зеленчуците с ярки цветове съдържат свойства, които защитават организма от свободните радикали. Копърът е зелен на цвят и активира процеси в организма, които елиминират свободните радикали. Това елиминиране на свободните радикали е ефективно при предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, рак и много други заболявания.

Храносмилателни ползи

Копърът съдържа свойства, които могат да подобрят храносмилателните функции. Той може да помогне да управлявате нивата на стомашната киселина. Това ще ликвидира лошия дъх и киселинния рефлукс. Копърът успокоява стомашното разстройство, предпазва от диария и намалява количеството на газ, произведен в червата. Освен това, копърът съдържа фибри, които са от полза за оптималното здраве на храносмилателната система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *