ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Без херпес тази зима

Някои специалисти са на мнение, че богат на лизин хранителен ре­жим може да намали вероятността от повторна поява на херпес.

Без херпес тази зимаЛизинът е аминокиселина, за която се смята, че предотвратява херпес (или намалява продължителността на състоянието), тъй като възпрепятства усвояването на аргинина – аминокиселина, за която се предполага, че способства размножаването на херпес вируса. Затова е полезно да консумирате храни с високо съдържание на лизин и да избягвате про­дукти, съдържащи аргинин.

Постарайте се да не консумирате шоколад, фъстъци, бадеми, семе­на, зърнени култури, желатин, рожков, бира и стафиди. Съотно­шението аргинин-лизин в тези храни е неблагоприятно и това може да ви направи по-податливи на повторна поява на херпес. Ня­кои изследвания сочат, че храните с високо съдържание на аргинин притежават определен биохими­чен ефект и съдържат белтъчини, които допринасят за развитието на херпес.

Предварителните изследвания сочат, че антивирусните вещества в чесъна играят важна роля за предотвратяването на херпес.

Друга стратегия за противодействие и справяне с проблема е редовният прием на храни, които поддържат имунната система.

  • Витамин С играе важна роля в оздравителния процес на орга­низма, като участва и в производството на антитела и бели кръвни клетки, които се борят с инфекциите и ви­русите. Можете да си набавите горските плодове, динята и пъпеша, както и в кивито и цитрусовите плодове.
  • Цинкът укрепва имунната система, за да може тя успеш­но да се справя с вирусите, които атакуват организма, когато той е свръхизтощен. Цинк има в боба, морските дарове, птичето месо и пълнозърнестите храни.

Витамин С и цинк притежават антиоксидантни свойства, които повишават способността на имунната система да се бори с вирусите, причиняващи херпес. Състоянието често се появява, ко­гато организмът е подложен на стрес, който натоварва и излага на риск имун­ната система.

 

 

Херпес зостер – признаци и лечение

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *