Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народни рецепти гонят настинката

Важно е да пресечете настинката в самото начало

Още щом усетите тръпките по тялото си, изцедете сока на 2 лимона, разтворете лъжица мед в малко топла вода, за да го подсладите, и го изпийте наведнъж. В подобна ситуация ви е необходима конска доза витамин С, за да помогнете на организма си да пребори настинката. Ако възнамерявате да си останете у дома, прибавете към тази смес и половин глава ситно нарязан кромид лук.

При настинка и запушен нос обикновено дишате през устата, а пресъхналата лигавица е прекрасна среда за размножаване на бактерии. За да победите простудата, пийте много течности – до 6-8 чаши дневно. За предпочитане е топъл чай с мед и лимон.

Можете да минете и на антибиотици, но само ако личният ви лекар прецени, че се налага. Знаете, че те не
действат на вирусите, а предотвратяват бактериалната инфекция, която обикновено тръгва от гърлото.

За да подсилите организма си, сварете на бавен огън за около 25-30 минути парчета тиква. Оставете ги да по-изстинат малко и ги залейте с мед. Така те са готови за консумиране.

Нарежете на тънки полупрозрачни резени ряпа и я залейте с мед. Оставете да престои около час, за да попие медът и да се омекоти вкусът на ряпата. Това блюдо може да сервирате като десерт и като салата.

Издълбайте черна ряпа и я напълнете с мед. Оставете я да престои цяла нощ, а на сутринта изпийте отделения сок на няколко пъти през деня. Помага при настинка и кашлица, усилва и имунната система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *