Как да намалите кръвното си налягане без лекарства

Не е тайна, че хронично високото кръвно налягане, независимо от конкретно основната причина, може да доведе до болест на сърцето

Това може да бъде водеща причина за смърт на много болни, които не обръщат внимание на здравето си. Но това, което остава в тайна, поне за много хора, е как да се справят с високото кръвно, без да взимат лекарства и да зависят от фармацевтичните компании. Ето един много лесен начин за естествено понижаване на кръвното налягане, без да са необходими лекарства.

Яжте много чесън и лук

Ако във вашето меню редовно присъстват лук и чесън в сурово състояние това ще осуети хипертонията. Приемът на тези две храни ще предизвика и по-ниска циркулиращия холестерол, както и предотвратяване на грип и различни други заболявания. Позовавайки се на многобройни научни изследвания, събрани от различни медицински списания и лекари, можем да кажем, че способността на чесъна и лука да потушат артериалното възпаление, което често води до висок холестерол е много висока. Освен това тези два зеленчука са преки „виновници“ за предотвратяване на слепването на тромбоцитите в кръвта след богати на мазнини храни, които могат да доведат до съсирване.

В чесъна има киселина, която изчиства всички шлаки и боклуци от нашето тяло, разрежда кръвта и убива вирусите и бацилите. Тази киселина, наречена алицин е ефективна при лечение на хипертония, като предизвиква отпускане на гладката мускулатура в артериите, както и вазодилатация, което ще рече разширяване на тези артерии. Това позволява по-свободен приток на кръв и по-добра работа на сърцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *