ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тревожи ли ви нещо? Слушайте Моцарт!

В състояние на повишена тревожност, очакване на неприятни събития или стрес мозъкът ни работи на честота, която превишава допустимите норми

За да се намали, може да се използва външно въздействие във вид на музика. Например мелодиите с ритъм до 60 удара в минута могат да забавят ускорените колебания на мозъчната активност. Те действат като медитация, подобрявайки вниманието, трудоспособността и носейки спокойствие на целия организъм. При слушане на спокойна мелодия постепенно общото състояние се стабилизира и настъпва умиротворение.

В този случай най-благоприятно въздействие имат произведенията на Моцарт. Препоръчват се „Рондо“, „Малка нощна музика“ или концертите и сонатите за пиано.

Главоболието може да се победи с помощта на „Унгарска рапсодия“ на Ференец Лист, „Фиделио“ на Бетховен или полонеза на Огински. Срещу безсъние помагат „Тъжен валс“ на Сибелиус, сюитата „Пер Гинт“ на Григ или пиесите на Чайковски.

Белите дробове дишат с музиката

Човек прави 16-20 вдишвания в минута. Но при всяко вълнение честотата им нараства, а дълбочината намалява. В резултат се появяват разсеяност, губи се контрол над емоциите и човек започва да се държи импулсивно и непредсказуемо. Дълбокото и спокойно дишане влияе благоприятно на общото състояние на организма. Колкото по-бърз е ритъмът на музиката, толкова повече дишането е по-учестено. Затова с цел да се настрои работата на белите дробове в най-добрия ритъм, се препоръчва слушането на народна музика и григориански песнопения, като при това се произнася звукът „У“, който подпомага вентилацията на белите дробове.

Музиката влияе силно на работата на сърдечносъдовата система. Затова, ако искате да увеличите честотата на съкращенията на сърдечния мускул, слушайте бързи мелодии, като не забравяте да увеличите и слуха. Ако искате да върнете спокойния режим на работа на сърцето, пуснете си бавна музика. При това помнете, че любимите мелодии влияят и на увеличаването на лимфоцитите в кръвта и в резултат вашият организъм по-лесно ще се бори с различни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *