Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справите с повехналата кожа преди Коледа?

Според козметолозите сухата и лющеща се кожа не се дължи на изсушаване от продължителното излагане на слънце, а на липса на витамини

За начало може да й помогнете, като включите в дневното си меню продукти, които съдържат витамините А и Е. Освен това хапвайте повече кисело мляко и мед и се снабдете с хидратиращи продукти за тяло. Ако кожата ви изглежда състарена, добре е да си направите пилинг, за да я подготвите оптимално за овлажняването. Поглезете се с шоколадова маска, която ще съхрани тена и ще повдигне настроението ви. Пробвайте и процедури с водорасли и морска сол – те ще снабдят кожата с микроелементи и ще ви дарят с усещане за лекота на цялото тяло.

За да се справите с фините бръчици, които са се появили около очите ви в края на лятото, в повечето случаи е достатъчно просто да пиете много вода (поне по два литра на ден). Ще подсилите ефекта с колагенова маска за лице и хладни компреси със зелен чай, поставени на очите. Специалистите предлагат да се използват активни овлажняващи комплекси в съчетание с витамини и антиоксидантни препарати.

Възможно е по кожата ви да се появят пигментни петна. Най-добре е при наличието им да се консултирате с лекар дерматолог – причината може да е в слънцето, в авитаминоза или нарушения в някои вътрешни органи (например черен дроб, храносмилателна система). Поведете война срещу тях с помощта на… ягодите. Смачкайте няколко ягоди и нанесете сместа върху пигментираните зони с марля. След 10 минути изплакнете със студена вода. Повтаряйте „упражнението“ през ден, не повече от 30 пъти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *