Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бременните с близнаци задължително трябва да се консултират с гинеколог

При частен преглед се установи,че съм бременна с близнаци. Личния лекар ми даде направление да бъда диспансеризирана и наблюдавана от акушер-гинеколог. Според Наредба номер 2 необходимите изследвания се назначават от наблюдаващия лекар, но гинекологът отказва да се занимава с това. По принцип кой е длъжен да пуска изследванията, като в повечето случаи бременните желаят да ходят само при специалист.

Живка ГЕОРГИЕВА, София

Уважаема госпожо Георгиева, Изследванията, които бременната жена трябва да направи, се назначават от лекаря, който проследява нейната бременност. Това може да бъде личният й лекар или специалист акушер-гинеколог, като правото на избор има самата бременна. Бременността се проследява задължително от акушер-гинеколог в определени случаи, и един от тях е многоплодната бременност. Лекарят, който наблюдава бременната, не може да й откаже назначаването на необходимите изследвания и ако във Вашия случай е така, Ви съветваме да се насочите към друг акушер-гинеколог. Напомняме Ви, че за да бъдат прегледите и манипулациите по време на бременността Ви безплатни, трябва избраният от Вас акушер-гинеколог или клиника да са сключили договор с НЗОК.

Д-р Благой Панчев – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *