ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кое е правилното лечение при артрит?

Артритът е събирателно понятие за над 100 вида заболявания с общи симптоми като скованост и болка в ставите, което понякога съществено ограничава двигателната активност. Заболяването е хронично и може да се облекчи с природни методи на лечение.

Болките в ставите могат да се дължат на контузия, на ревматоиден артрит, на непоносимост към дадена храна или на инфекция. Природолечение се прилага при болезненост, която не е пряко следствие от нараняване. Основните форми на артрит са описани в карето по-долу.

 

Профилактика при артрит

Остеоартритът може и да е наследствен, въпреки че често се свързва с увреден хрущял на ставата поради напреднала възраст. За да сведете риска от заболяване до минимум, избягвайте свръхтеглото, защото ставите се натоварват допълнително. Приемайте много плодове и зеленчуци, които снабдяват организма с нужните за заздравяването на увредения хрущял хранителни вещества.

Като профилактична мярка при ревматоиден артрит избягвайте тютюнопушенето, стреса и определени храни: пшенични и други зърнени продукти, говеждо и овнешко месо, захар, животински мазнини, сол, кафе, млечни изделия и картофи. При някои хора доматите, чушките и патладжаните също провокират заболяването. Опитайте се да изключите посочените продукти от менюто си, за да вадите дали ще настъпи подобрение. Пестицидите и някои медикаменти също отключват заболяването.

Пристъпите на подагра се облекчават чрез отказа от алкохол. Въпреки че в миналото лекарите са препоръчвали на болните да се въздържат и от консумацията на черен дроб и други животински органи, на пилешко месо, грах и бобови култури, днес се смята, че това няма съществено значение.

 

Лечение при ревматоиден артрит

Повечето методи за лечението на артрита целят да отпуснах мускулите и да облекчат болката, като същевременно ограничат възпалението. Само няколко от тях се опитват да премахнат първопричината.

 

Топло и студено:

Топлото намалява болката, стимулира кръвообращението и подобрява подвижността. Студът е за предпочитане при зачервени, подути стави. За облекчаване на оплакванията опитайте:

  • Компрес с добре изцедена хавлиена кърпа, която е предварително натопена в студена или топла вода. Тя се поставя върху засегнатите стави.
  • Пакет замразен грах, увит в хавлиена кърпа, който се налага върху болното място.
  • Ръкавици, чорапи и топли дрехи.
  • Топъл (но не горещ) пчелен восък или парафин. При артрит потопете ръцете си в него за 10 минути. Когато изстине, восъкът се премахва лесно. Освен това може да се използва повторно.
  • Гореща вана с 2 шепи английска сол (при ревматоиден артрит). Постойте 15-20 минути. (Не се препоръчва на възрастни хора или страдащи от високо кръвно налягане.)

 

Покой и упражнения:

При възпалена или силно болезнена става се препоръчва покой. Когато почувствате подобрение, се заемете с всекидневни половинчасови упражнения за раздвижване на ставата, без да я претоварвате. Прилагайте и техники за заздравяване на мускулите, за да регулирате образуването на вътреставната смазваща течност и да постигнете еластичност на околоставните мускули.

 

Хранителни добавки:

В българските аптеки се предлага хранителна добавка, която е изключително успешна в борбата с ставните заболявания. Реставит Алфа + Омега въздейства положително върху болките при артрит, ревматизъм и схващания.

 

Средства за лечение на ревматизъм

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Кое е правилното лечение при артрит?

  1. Гергана Иванова каза:

    Не знам какво имате предит под лечение на ревматизъм, но аз съм доволна от резултата. Откакто пия Реставит Алфа + Омега болките ми изчезнаха, а за мен това е достатъчно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *