ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

И децата страдат от смяната на сезоните

Детето ви често има главоболие и болки в стомаха?

И най-вече през делничните дни, когато е на училище. Ако вече сте посетили личния лекар и той ви е уверил, че няма основания за тревога, то причините са психологически. Някои деца не успяват бързо да се адаптират към учебния ритъм след дългата лятна ваканция. Често забравят учебници и тетрадки, забравят да си напишат домашните, чувстват се несигурни. С други думи, изпитват стрес.

Най-добре е да предразположите детето към непринуден разговор, за да разберете от какво е продиктуван стресът. Възможно е да има проблеми с учителя или с някой от съучениците си (да е подложен на психически и/или физически тормоз). Тогава потърсете съдействие от класния ръководител или от директора.

Незадоволителните оценки в училище също могат да провокират психически дискомфорт. Настойчиво предложете своята помощ на детето, като това не означава вместо него да решавате задачи и да пишете съчинения. Заедно коментирайте уроците, давайте лесни и образни примери, които да помагат за по-лесното осмисляне и запомняне на учебния материал. В случай че навреме сте уловили проблема, бързо ще наваксате пропуските и скоро ще дойдат добрите резултати.

Ако обаче до седмица-две не постигнете успех, потърсете компетентната намеса на детски психолог, пише вестник „Всичко за семейството“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *