Колкото повече бръчки, толкова по-чупливи кости

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Не забравяйте, че всяка външна проява може да алармира за вътрешен проблем

Бръчките по лицето не са само резултат от това че сме се усмихвали по-често. Обяснението за това може да бъде доста по-притеснително. Обикновено когато по лицето и шията се появят бръчки, жените се запасяват с всякакви антиейдж кремове и лосиони, тичат на разкрасяващи процедури и масажи, за да забавят стареенето на кожата.

Причината за бръчките не е само лошо поддържаната кожа. Състаряването на лицето ни и набраздената шия може да са свързани с проблеми с костната тъкан.

Професор Лубна Пол от Йейлския университ е доказала, че колкото повече бръчки имаме по лицето и шията, колкото по-дълбоки са те, толкова по-слаби са костите ни. До тези заключения тя е достигнала след изследване на група от 114 жени в менопауза. Със специална апаратура специалистите са оценили състоянието на кожата им – по показатели като здравина и еластичност. След това всички жени са подложени на пълен медицински преглед, като са измерени плътността и здравината на костната им система.

Оказало се, че количеството и дълбочината на бръчките са пряко свързани с риска от счупване на кост. Тази връзка важи за всички части на скелета. По-любопитното е, че тя не зависи от възрастта, конструкцията или масата на тялото, уточняват учените.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *