Здравословен хранителен режим ликвидира акнето

През този сезон акнето се обостря, защото ги няма слънчевите лъчи, които да изсушават кожата

Може да лекувате досадните пъпки у дома, но може да се доверите и на специалист, който ще ви предложи подходяща терапия. Най-добре е лечението да се съчетае с диета, която ще прочисти тялото и отвътре. Добрият козметик ще почисти лицето ви от пъпките и щем го направи така, че да не останат белези. Процедурите са дълги и изискват много търпение, но резултатите определено си заслужават.

Успоредно с това, за да се предотврати образуването на комедони, болезнени и гнойни пъпки, както и да се редуцира възпалението, се провежда назначено от дерматолог лечение с медикаменти. То може да бъде съпътствано през есента и зимата от пилинг терапия, фототерапия, лазерна терапия.

Дълго време специалистите се изказваха противоречиво за връзката между акнето и храната. Според последните проучвания храните с висок гликемичен индекс като бял хляб и шоколад, газирани напитки, влошават състоянието на акнето. Подобно действие се приписва и на месото. Препоръчват се плодове, зеленчуци, пълнозърнести продукти, кафяв ориз, овесени ядки, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *