Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Депресия от пици, банички и мекици

Навикът да се яде повече при стрес съществува у много хора

Но учените предупреждават, че това поведение не е изход от положението. Понякога хранителните продукти само влошават самочувствието.

Хамбургерите, кроасаните, хотдоговете, поничките и пицата са продукти, които могат да доведат до клинична депресия – такива изводи направили изследователи от Испания. Според специалистите вероятността от развитие на депресия се повишава с 51 % сред хора, употребяващи фастфуд в голямо количество.

Д-р Дейвид Кац от Превантивния изследователски център на университета „Иейл“ добавя, че най-вероятно ефектът е предизвикан от влошаването на общото физическо самочувствие заради неправилното хранене. При това този процес може да бъде безкраен. Стресът ни кара да ядем, става по-зле, а заради депресията ядем още повече. Било установено и че любителите на хамбургери и хот-дог са по-слабо активни, по-често пушат и работят повече от 45 часа седмично.

Освен това специалистите съветват да не се заливат бързите закуски с кафе. Изследване показало, че тази популярна напитка усилва неколкократно вредата от мазната храна. След приема на кафе и на хамбургер например захарта в кръвта се повишава до ниво, характерно за пациенти с риск от развитие на диабет. При това съчетанието забавя изработването на хормона инкретин, който участва в регулирането на инсулина в кръвта.

Нещо повече, подобен ефект се наблюдава дори ако изпиете кафето няколко часа след фастфуда..

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *