ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Забавеното лечение на цистит води до опасни усложнения

Този проблем попада на границата между две медицински области – урология и гинекология. Това се получава защото причините често са от гинекологично естество, но реално проблемът е урологичен.

Циститът е възпаление на пикочния мехур и се провокира от чести възпалителни заболявания на вътрешните полови органи, които са в съседство с пикочния мехур и уретрата. Не лекувания цистит може да доведе до развиете пиелонефрит. Важно е незабавно да потърсите съветите на специалист за да избегнете неприятните усложнения от нелекувания цистит. Пиелонефритът може да се развие ако инфекцията премине от пикочния мехур към бъбреците. Това води след себе си болнично лечение и риск от понижаване на функцията на бъбреците.

Усложнение, което също може да настъпи в следствие на нелекуван цистит е т.нар. интерстициален цистит. Това е състояние което може да увеличи посещенията ви до тоалетната по малка нужда до около 150 пъти дневно!!! Развива се при специфична структура на стените на пикочния мехур и практически не се поддава на лечение.

При толкова напреднал стадии на болестта, антибиотиците може да не са достатъчни за лечение.  Тогава се прибягва до директно вкарване на лекарствата в пикочния мехур с помощта на специални катетри. За по-силен ефект дори лекарствата се прилагат под действието на постоянен електрически ток, което се нарича вътрешна йонофореза. Тези процедури показват много добри резултати може би точно защото разтворът прониква дълбоко в лигавицата на пикочния мехур.

Имайте предвид, че когато започнете лечението болката може да премине за 2-3 дни, но това не значи че сте се справили с проблема и можете да прекъснете лечението. Продължете лечението си както ви е препоръчано за да си спестите споменатите вече усложнения. Запомнете също че антибиотиците не могат де пият безкрай. Лечение повече от 15 дни значително повишава рискът от  развиете инфекциозни болести в пикочните пътища.

За да се предпазите от цистит и да се излекувате от първите симптоми използвайте доказалия се вече продукт на Витаголд – Урохелп. Продуктът съчетава най-ефективните „оръжия“ на природата срещу възпаленията на пикочните пътища, камъните в бъбреците и другите проблеми на отделителната система.

Урохелп помага за:

  • поддържане на нормалното състояние на пикочните пътища и функцията на бъбреците;
  • борбата на организма с патогенните бактерии, които причиняват дискомфорт и паренето по време на уриниране;
  • подтискане прилепването и задържането на патогенни бактерии и микроорганизми по стените на пикочния мехур и уретера;
  • подобряване отделянето на пикочна киселина и намалява възможността от образуване на камъни в бъбреците;
  • подтискане развитието на патогенни бактерии;
  • действа диуретично.

Друг изключително нов медицински метод за предпазване от цистит е операция с която пикочния канал се премества с 2 см по-високо. По този начин в пикочния канал по трудно ще проникват бактерии, които са много честа причина за цистита. Все пак микроби могат да попаднат в пикочния мехур вследствие на хронично възпаление от всеки друг орган. Понякога в провокатори се превръщат някои лекарства, предизвикващи индивидуална реакция във вид на дразнене на лигавицата.

 

 

Превенция и лечение на цистит

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *