Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкови рецепти при хипертония

Копър – Супена лъжица свеж или изсушен копър, киснат в 200мл гореща вода, след охлаждане се пие на глътки на 3пъти през деня.

Билкова смес (при висока хипертония) – Кимион и седефче по 50г, маточина и валериана по 15г, глог и зимзелен по20г, бял имел 30г.Пълно лъжица от сместа се запарва до кипване в чаена чаша с вода и охладена и прецедена се изпива на части за един ден.

Комбиниран чай – (за леко повишено кръвно, без медикаменти). Листа от маточина 100г, цвят и листа глог 30г, бял имел 20г.Препълнена чаена лъжичка от сместа се слага в чаена чаша вряща вода да кисне 10 мин.Прецежда се и се подслажда с лъжичка мед. Дневно се пият на глътки 2 чаши хладен чай. (Диабетиците да не подслаждат.)

Билкова смес (при хипертония с атеросклероза). Бял равнец и нарязан кромид лук по 30г, полски хвощ, глог, листа зимзелен и бял имел по 15г.Чаят се приготвя, като пълна лъжица смес кисне 3часа в чаена чаша вода, вари се 5минути, пак кисне 15 минути и се изпива за един ден на глътки.

Една чаена лъжичка семе от копър се залива с 250мл вряща вода и се вари 3-4 минути. След това само да се попарят, се прибавят по 1 чаена лъжичка листа от маточина и цвят от невен. Съдът се сваля от огъня и билките киснат най-малко 2 часа, след което течността се прецежда. Пие се по 2 супени лъжици 3 пъти дневно преди ядене.

Начин на употреба – 2супени лъжици от билките се заливат с 400мл вряла вода и се оставят да киснат един час. Прецежда се и се пие по 1 винена чаша преди ядене 3 пъти дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *