Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо сребърната вода е мощен антисептик?

Сребърната вода е доказала антисептичното си действие през вековете

Всички сте чували за необикновените свойства, които има т.н. светена вода. Чували сте навярно историите за това как светената вода гони злото, освобождава ни от греховете ни и ни пречиства. Всъщност, светената вода не е нищо по-различно от сребърна вода, защото за да стане светена, тя е престояла известно време в сребърен съд. Разбира се, има и други канонични подробности, но ще си ги спестим, защото нашата цел днес е да разберем защо и как сребърната вода унищожава всякакви вредни бактерии и микроби.

Един от най-интересните факти, разкрити за сребърната вода е, че силата й е именно в нейните антисептични свойства. Учените са открили, че от всички известни антисептици сребърната вода има най-добри свойства в над 80% от случаите, а това никак не е малко.

Сребърната вода най-сигурно унищожава живите организми. Тя трябва да се ползва внимателно, защото както знаете, в тялото ни има и полезни бактерии, а те не бива да бъдат ликвидирани по никакъв начин.

Знайно е, че организми като бактерии, вируси и гъбички трябва да имат някаква доставка на храна, за да се разможават. Те също така трябва да имат влага и ще растат най-добре в определени температурни граници.

Други антисептици са съединения на борната киселина и амониевия нитрат, но те могат да бъдат използвани в определени случаи. Повечето хора са запознати със медицинските нужди от водороден прекис и йод, въпреки че те вече отпадат от употреба, защото не са щадящи към съединителната тъкан, която много трудно се възстановява. Един друг антисептик, използван в миналото, също е отпаднал от употреба, защото съдържа живак.

Сребърната вода е позната на древните, но се използва и в нашите модерни времена като основа на една голяма част от ефективните лекарства. Тя е чудесно средство за зарастване на упорити рани и постигане на равновесие в стомашно-чревния тракт. Още преди няколко века научни и медицински изследвания доказали някои от предимствата на сребърната вода като мощен антисептик. Точно заради деликатните, но в същото време и работещи свойства, сребърната вода е призната за един от най-силните антисептици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *