Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бактериите в болното гърло могат лесно да причинят ангина

По-добре да вземете мерки навреме, отколкото да лекувате усложнения

Симптомите на болното гърлото могат да бъдат общи симптоми, които се появяват по цялото тяло, като повишена температура,главоболие, гадене и общо неразположение. Те могат да присъстват с вирусна или бактериална инфекция.

Симптомите, които са специфични за болно гърло включват болка при преглъщане за фарингит и с дрезгав глас, когато е налице ларингит. Някои вируси могат да предизвикат кашлица и хрема от стрептокока, който се разможава в гърлото.

Признаци на възпалено гърло, включват следното:
– Гной на повърхността на сливиците (причинители могат да бъдат бактерии или вируси)
– Зачервяване на орофаринкса
– Подути лимфни възли в областта на шията
– Повишено слюнкоотделяне, тъй като поглъщането е станало прекалено болезнено
– Затруднено дишане (вдишване може да бъде особено трудно, когато преминаването на нормален поток въздуха през фаринкса или ларинкса става твърде невъзможно)
– Везикули (мехурчета с течност върху червена основа) в устната кухина или орофаринкса могат да бъдат сигнал за наличие на по-силна бактериална или вирусна атака
– Две трети от хората със стрептокок в гърлото имат само зачервяване, без гной на сливиците.

Продължителността на възпалено гърло зависи от причината. Ако причината е продължително дразнене, като вдишване на цигарен дим или друго токсично вещество, болки те в гърлото могат да продължат толкова дълго, колкото дълго сте изложени на въпросния дразнител. Бактериалните инфекции като стрептокок в гърлото се подобряват само след лечение с антибиотици. Вирусите като обикновена настинка, обикновено са факт след като гърлото се възпали. Това продължава от няколко дни до една седмица или повече. Възпалено гърло на база инфекциозна мононуклеоза може да продължи и по-дълго от обикновената настинка.

Тампон, с който лекарят ще ви бръкне в гърлото, може да послужи за доказване на стрептококова инфекция на гърлото (това е и често срещано име за стрептококов фарингит). Така нареченият бърз стрептококов тест понякога е ненадежден, но е по-добре да се направи, най-вече в случаите, в които лекарят има намерение да изпише по-силни лекарства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *