ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Идеалните числа за нашия организъм

Тялото ни си има начини да сигнализира, ако правим нещо погрешно. В зависимост от това колко сме чувствителни, реагираме на неразположението или болката индивидуално.

8 часа ДНЕВНО

Въпреки че нуждата от сън е много индивидуална, осем часа е средната стойност. И сами можете да определите колко сън ви е необходим, като след средно натоварен ден спите колкото ви се иска, без да се будите с часовника. Часовете, които сте спали, са необходимото за вас количество. Доказано е, че хората, които не си доспиват, имат изкривена преценка за действи­телността, настроението им е променливо, концентрацията понижена, сърдечният им ритъм нестабилен. Добре известен е и фактът, че недоста­тъчният сън се отразява и на метаболизма. Ако искате да отслабнете, няма да успеете, ако не се наспивате, защото ще ви липса веществото лептин, което създава чувството на ситост в мозъка. Затова освен недоспали, ще сте и гладни.

ДО 140/90

Въпреки че нормалното кръвно налягане е 120/80, и горепосоченото е приемливо. По-високо от него е опасно да вдигате. Високото кръвно налягане води до увреждане н а сърцето. Ако не се лекува, то може да увреди и бъбреците, да доведе до мозъчен удар или ате­росклероза. Преборете се с високото кръвно налягане, като промените начина си на живот. Откажете се от цигарите, движете се, избягвайте мазната и солена храна и ако е възможно – стреса!

5 пъти МЕСЕЧНО

Става въпрос за секса! Ако правите любов по-рядко от това, няма да вкусите предимства­та от нея. Използвайте секса, за да подобрите здравословното си състояние. Изследванията показват, че жените, които по-често правят любов (най-малко веднъж седмично), имат редовни и по-малко болезнени менструации. Освен това те имат по-високо количество естроген, което носи множество предимст­ва, като например стабилна кръвна картина, ниско ниво на холестерол, по-голяма плътност на костите и по-малко бръчки. Сексуалната активност засилва имунитета и стимулира кръвообращението. Правенето на любов е ефикасно средство срещу стреса. Хората, които са доволни от сексуалния си живот, по-рядко изпадат в депресия или излизат в болнични и са по-щастливи.

ДО 80 см

Обиколка на талията, преви­шаваща това число, е притес­нителен сигнал. За мъжете границата е 95 см. Доказано е, че струпването на мазнини в гор­ната част на тялото е по-опасно ОТ струпването на мазнини по ханша и бедрата. Прекомерното количество натрупвания по кръста сигнализира за риск от сърдечносъдови заболявания, инфаркт и диабет. Наблегнете на физическите упражнения и на здравословното хранене. Те ще намалят нивото на триглицерина и на лошия холестерол, които хората с широки талии имат в излишък.

26 BMI

Индексът на телесна маса (Body Mass Index) е показател дали теглото ни отговаря на височината. При жените е нормално индексът на телесната маса да е между 20 и 25, а при мъжете да е по-голям. Ще го изчислите, като разделите килограмите си на височи­ната на квадрат в метри. Ако тежите например 60 кг, а сте високи 1,70 м, сметката ще изглежда така: 60 : (1,70 х 1,70) = 20,76. В този случай индексът на телесната ви маса е идеален. Този индекс все пак не е абсолютно мерило, защото не взима предвид конструкция­та и отношението между мускулната маса и мастната тъкан. И все пак ни показва дали са нужни промени.

8 чаши ВОДА

Ще споменаваме отново и отново това количество. Защо? Защото изследванията показват, че 75% от хората не пият достатъчно вода. Това се приписва на забързания ритъм на живот, в който повечето от-нас забравят този жизненоважен елемент. Ако не доставяте на организма си достатъчно количество вода, той не е във състояние да се изчиства, а клетките не усвояват хранителните вещества, разтворени във водата. Нивото на енергия автоматично пада, появява се главоболие. Човешкият организъм се състои от 65% вода. И ако се изгубят 10% от тях, краят може да е фатален. Не е ли това достатъчно силен аргумент?

30 минути ХОДЕНЕ

Ако се движите по-малко от половин час дневно, вие сте застрашени от сърдечносъ­дови заболявания, диабет и високо кръвно налягане, а от напълняване – да не гово­рим! Енергията ви ще се увеличи, тялото ви ще произвежда повече ендорфини, хор­мони, необходими за доброто настроение. Освен това ще можете да ядете, каквото си пожелаете. Най-новите изследвания показват, че хората, които редовно се занимават с физическа активност, не надебеляват лесно дори и когато поглъщат повече мазнини. Бързото ходене ще е съвсем достатъчно, при положение, че го правите всеки ден!

 

 

Бабини рецепти или високи технологии

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *