ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Косата иска специални грижи през есента

През лятото косата ви може би е била изтощена от горещите лъчи и солената вода

Скалпът също е пострадал от летните жеги. Косъмът е сух, липсва защитен слой и лесно се къса. Най-много са пострадали боядисаните коси, защото слънцето поразява както косъма, така и луковицата му.

Сухата коса не трябва да се подлага на химически процедури в началото на есента. Не боядисвайте и не къдрете косата. Така структурата на косъма ще се възстанови.

Помогнете на косата да се възстанови с регенериращи процедури. Мийте я не с вода, а с билкови отвари. Подходящи за светлите коси са цветове от лайка, коприва, дъбови кори. В състава на маските за блондинки задължителни съставки са жълтъкът и бадемовото масло.

За тъмните коси е подходяща маска с отвара от кафе и разбит на пяна белтък. Сместа се нанася за 30 минути, след което се измива с шампоан и се изплаква с билкова отвара.

Смес от лимонов сок и масло от чаено дърво укрепва луковицата на косъма, овлажнява и подхранва скалпа. Маската се нанася два пъти седмично преди миене.

Не разчитайте много на готовите маски. Забъркайте подхранващата смес у дома, като не пропускате да добавите зехтин или някакво друго подхранващо олио. От този вид са бадемовото, маслото от гроздови семки и иланг-иланг.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *