ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справим с киселините?

Превърнете тялото си в зона, свободна от киселини като използвате в менюто си следните хранителни продукти. Здравословното хранене намалява киселинния рефлукс.

Овесена каша

Овесена каша е най-добрата закуска и се препоръчва по всяко време на деня. Хранителна е и не предизвиква киселини. Дори разтворими овесени ядки със стафиди са позволени, тъй като овесена каша поглъща киселинността на стафидите.

Джинджифил
В умерени количества, джинджифила е една от най-добрите подпрафки за киселинен рефлукс. Тя е била използвана като анти-възпалително и като средство за лечение на стомашно-чревни заболявания. Коренът от джинджифил лесно може да бъде обелен, нарязан, нарязани на кубчета или настърган с помощта на ренде. Можете да го използвате по време на готвене или да го добавяте към шейкове.

Алое вера

Алоето е известно с естественото си лечебно действие, което помага и за киселинния рефлукс. Предлага се както живо растение, така и като извлек от листата му. Продава се в магазини за хранителни стоки и магазини за здравословни храни. Алое може да се използва в рецепти като сгъстител.

Салата
Има и по-лоши неща от това да ядете салата всеки ден. Салатата е основната храна за страдащите от киселинни, въпреки че трябва да се избягват домати и лук, както и сирене и сосове с високото съдържание на мазнини.

Дресинг сосовете, които имат някаква киселина или мазнини могат да се добавят, но само една супена лъжица (или по-малко) – измерена, а не на око!

Банан
Бананите са чудесна закуска закуска, и при рН 5,6, обикновено те са страхотни за хора с киселинен рефлукс. Въпреки това, около 1% от страдащите от киселини смятат, че състоянието им се влошава от бананите. Така че имайте предвид, че това, което работи за повечето хора може и да помага на вас.

Пъпеш
Пъпеша (рН 6,1) е добър за киселинен рефлукс. Въпреки това, както и с бананите има малък процент (1% до 2%) от хората страдащи от киселинен рефлукс трябва да го избягват. Също така в списъка с подходящи храни за киселини попада и динята.

Копър
Копъра (рН 6,9) е чудесна подправка за киселинен рефлукс и действително подобрява функцията на стомаха. Този зеленчуци има уникален вкус, а долната (бяла) част  нарязана на  тънко е чудесно допъълнение към  здравословна салата с рукола и спанак. Той също е чудесен за пилешки ястия.

Пилешко и пуешко

Домашните птици са неизменна част от анти-киселинната диета. Те могат да бъдат варени, печени, на скара или задушени (но не пържени!) И трябва да премахнете кожата, която е с високо съдържание на мазнини.

Риба и морски дарове

Морската храна е друг основен елемент на анти-киселинната диета. Те трябва да бъдат печени, на скара, или соте, никога пържени. Скариди, омари и други черупчести също са подходящи. Прясно уловената риба, не изкуствено отглеждана, се препоръчва.

Зелени и кореноплодни зеленчуци

Карфиол, броколи, аспержи, зелен фасул и други подобни са велики храни за борба с киселините. Почти всички зелени и кореноплодни зеленчуци се препоръчва за хора, които следват тази диета.

Целина

Целина, няма почти никакви калории, поради високото си съдържание на вода и е добър избор, ако имате киселинен рефлукс. Тя също подтискаща апетит и е отличен източник на баластни вещества.

Магданоз

В продължение на хиляди години, магданоза е бил използван като лечебно растение за стомаха и храносмилането. Листата на къдравия магданоз са широко достъпни и са много добра подправка и гарнитура.

Кус-кус и ориз

Кус-кус (пшеничен грис), булгур, пшеница и ориз (особено кафяв ориз) – всички те са страхотна храна за проблеми с киселинен рефлукс. Сложните въглехидрати са добри въглехидрати!

 

 

Киселини в стомаха – ето какво представлява този неприятен симптом!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *