Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво НЕ знаете за Омега-3?

Сигурно знаете, че има много ползи за здравето от омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастни киселини може да помогне при състояния на ревматоиден артрит, депресия и много други. Ето защо омега-3 мастните киселини се смятат за незаменими мастни киселини. Нуждаем се от тях, за да може нашите органи да работят нормално. Тъй като есенциални мастни киселини няма как да се набавят от тялото, ние трябва да ги получим заедно с нашата храна или като добавки.

Омега-3 мастните киселини имат редица ползи за здравето. Омега-3 мастните киселини играят важна роля при намаляване на възпалението на цялото тяло – в кръвоносните съдове, ставите и на други места. Все пак имайте предвид, че омега-3 във високи дози може да доведе до кръв за разреждане и да предизвика излишък кървене, особено при хора приемащи антикоагуланти.

Според редица проучвания, добавки с рибено масло също може да намали повишените нива на триглицеридите. Когато са във високи нива триглицеридите представляват рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания.

Омега-3 мастни киселини може да намали общия риск при смърт от сърдечно-съдови заболявания. Рибеното масло може да намали аритмиите. Хората, които приемат добавки с рибено масло след сърдечен пристъп, биха могли да намалят риска си от друг сърдечен пристъп. Яденето на риба веднъж или два пъти седмично може значително да намали риска от инсулт.

Редица изследвания са установили, че рибните добавки значително намаляват на сковаността и болки в ставите. Омега-3 добавки е в състояние да подобри ефективността на противовъзпалителни лекарства.

Изследователите са открили, че хората, които ядат храни с високи нива на омега-3 мастни киселини, имат по-ниски нива на депресия. Рибеното масло може да засили ефектите на антидепресантите. Омега-3 мастни киселини може да помогне за намаляване на депресивните симптоми на биполярно разстройство.

Омега-3 може също така насърчава добрата работа на сърдечно-съдовата система, включително работи в полза на здрави вени и артерии. Омега-3 може да помогне на червените кръвни клетки да поддържат тяхната гъвкавост, позволявайки им да преминават по-плавно.

Други ползи за здравето

Омега-3 може да помогне за насърчаване на:
– Ставите и тяхната добра подвижност
– Доброто състояние на кожата и тена
– Имунната система
– Зрителна функция
– Възможност за по-леко дишане
– Положително поведение при деца
– Подобряване функцията на нервната система
– Добра клетъчна комуникация
– Поддържане на теглото

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *