ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Маслото от черен кимион трепе бактерии от всякакъв род и вид

Маслото от черен кимион е получено чрез пресоване на семената на растението Nigella Sativa

 

Тези семена също така са познати и като черен кимион. Богато на много хранителни вещества, маслото от черен кимион е било използвано в продължение на стотици години в Близкия изток и Южна Азия като естествено средство за лечение на различни заболявания.

Какви са предимствата на маслото от черен кимион?

Проучванията са показали, че то е ефективен анти-оксидант, анти-бактериално и противовъзпалително средство. В резултат на това, маслото често се използва, за да се бори с инфекциите и укрепване на имунната система и е подходящо за лечение на следните неразположения:
– главоболие
– зъбобол
– назална конгестия
– настинки и грип
– храносмилателни и стомашно-чревни проблеми
– проблеми с косата и кожата
– алергии
– диабет

Маслото от черен кимион също така е установено, че може да бъде ефективно при насърчаване на менструацията и повишеното производство на мляко при кърмачките. За повечето заболявания, препоръчваната дневна доза е една чаена лъжичка масло от семена черния кимион на ден. Масло може да се смесва с топли или студени напитки или може да се добави в много храни. То може да се използва локално като се разтрива върху гърдите при респираторни проблеми.

черен кимион
Какви са предимствата на маслото от черен кимион?

Алергия

Доказано е, че маслото действа като антихистаминов препарат, който помага за намаляване на общите симптоми при алергии (сълзене на очите, кихане). Просто вземете половин чаена лъжичка масло два пъти на ден, когато започват да се появяват симптомите на алергията.

Грип и висока температура

Черният кимион може да помогне за намаляване на температурата, чрез предизвикване на изпотяване, което помага на тялото да се охлади и стимулира отделянето на токсини. Приемайте по една чаена лъжичка веднъж дневно когато сте болни от грип или имате настинка. Също така не забравяйте да пиете много течности през целия ден.

Циреи и антракс

Проучванията показват, че противогъбичните свойства на маслото и неговото активно вещество, компонента Thymoquinone укрепва на имунната система и лекува много общи инфекции на кожата, включително циреи и антракс. Вземете половин чаена лъжичка масло два пъти дневно (можете да го смесвате в гореща или студена напитка).

Кашлица и взаимопомощ при астма

Противовъзпалителните и антибактериални свойства на маслото от черен кимион идват на помощ за лечение на симптомите на остра астма и кашлица чрез облекчаване на бронхиалните мускули. При астма смесете една чаена лъжичка във вряща вода и вдишвайте парите два пъти на ден. За суха кашлица, смесете една чаена лъжичка в чаша чай от джинджифил и пийте това два пъти на ден. За други видове кашлица, масажирайте малко количество от маслото над центъра на гърдите си.

Безсъние

Проучванията показват, че маслото от черен кимион може да помогне за премахване на нарушенията на съня. Просто смесете една чаена лъжичка масло от семена на черен кимион в гореща напитка и изпийте един час преди лягане за добър нощен сън.

Гадене и стомашно неразположение

Проучванията показват, че маслото действа като чудесно лечебно средство за стомашни заболявания, като стимулира храносмилането и предизвика изгонването на газовете. За гадене и разстроен стомах, смесете половин чаена лъжичка сок от пресен джинджифил с половин чаена лъжичка масло и това се взима два пъти на ден.

масло от черен кимион
Чисто масло от черен кимион

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *