Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ехинацеята лекува от рак до кашлица

Ехинацеята е растение, което е открито за първи път на територията на Северна Америка

Билката е широко използвана от индианците като лекарство срещу настинки, грип и други инфекции. Прилагана локално тя може да лекува различни рани – порязвания, изгаряния и ухапвания от насекоми. Всъщност, препарати, които са направени на базата на това растение могат да лекуват абсолютно всичко – от кашлица до рак.

Европейците откриват ехинацеята много по-късно от американските индианци. Те започват да вярват в благоприятното въздействие върху човешкия организъм не по-малко от откривателите на ефективността на тази полезна билка. Поради това ехинацеята запазва трайно статута си на мощно лечебно растение. Тя помага при скарлатина, сифилис, малария, отравяне на кръвта и дифтерия.

В действителност, в Европа и до днес ехинацеята се ползва много по-ефективно, отколкото в Америка, където за лечението на настинки се прилагат вредни антибиотици.

Германците заемат водеща позиция в изследванията, които доведоха до изолация на съставните части на билката. Това са флавоноиди, масла, полизахариди, феноли и други. Ехинацеята също така съдържа мед, желязо, йод, калий и витамини А, С и Е. Благодарение на тази комбинация от съставки, билката работи като естествен антибиотик, който може да потисне дейността на вирусите и насърчава имуностимулиращия ефект чрез активиране на Т- клетките.

Ехинацеята помага на тялото да устои и да се бори с болестите, като го прави по-силно. Хората, които вземат редовно добавки с ехинацея се разболяват по-рядко и се възстановяват много по-бързо.

Болести, срещу които Ехинацея е силна са проблеми с дишането, бронхит, възпалено гърло, увеличени жлези на простатата, инфекции на пикочните пътища, вагинални дрожди (Candida) инфекции, ушни инфекции (отити), синузит, сенна хрема (алергичен ринит) . Локално тя може да помогне при лечението на екземи, псориазис и бавно зарастващи рани. Ехинацеята се приема против хемороиди, но е и силен защитник на кожата от вредите на слънцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *