Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За да не ни става лошо по време на път

Хубавите дни са пред нас, близки и далечни места ни мамят с красиви пейзажи! Ала не за всички пътуването е удоволствие. Как да се справим с неприятните усещания в колата, самолета или кораба?

Прилошаването по време на път се обяс­нява с нарушената координация между вътрешното ухо и окото. Мозъкът интерпретира неправилно ин­формацията, постъпваща през очите и ушите, и се появяват бучене в главата, усещане за гадене, повръщане.

При много силни симптоми, придружени с ускорено сърцебиене, трябва да потърсим помощта на лекаря. Но за всички останали случаи има лесно приложими средства от фитотерапията и хомеопатията, които имат забележителен ефект.

Препоръчителните хомеопатични сред­ства трябва да се приемат, като се редуват с универсален хомеопатичен комплекс за преборване на морската болест и неразполо­жението при всички видове транспорт.

Ако се страхувате, че ще ви стане лошо по време на пътуването, предния ден и сутринта вземете Gelsemium 15 СН.

При виене на свят – 5 гранули Cocculus 9 СН на всеки два часа.

Ако ви се повдига от мириз­мата на мотора – 5 гранули Petroleum 9 СН на всеки два часа.

При чувствителност към въздушни възглав­ници по време на полет – 5 гранули Borax 15 СН на всеки два часа.

Джинджифилът е известен главно със своя стимулиращ ефект върху организма, но той е и едно от най-ефикасните средства срещу гадене. Неговите химически съставки гингерол и шогаол забавят дейността на „центъра за повръщане“ в мозъка. На прах – вземете от 250 мг до 1 г джинджифил на прах и го разбъркайте в малко кисело мляко. Консумирайте го половин час преди тръгване на път, след това – на всеки 4 часа, ако симптомите продължават.

Отвара – залейте 5 г настърган пресен джин­джифил със 150-250 мл гореща вода, покрийте и оставете да се запарва 10-15 минути. За да намалите леко лютивия вкус, може да добавите лъжичка мед или малко лимон.

 

 

Да пътуваме ли със самолет, ако не се чувстваме добре?

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *