ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За децата: 3D е вредно, домашните любимци са полезни

3D разваля детското зрение

Учените анкетирали 1000 деца на възраст от 5 до 15 години, в чиито домове има животни. При 79% от децата вземането на домашен любимец повлияло положително – успехът им в училище и поведението им вкъщи се подобрили. Най-склонни към промяна в положителна насока били децата, които притежавали гризачи (92%), следвали ги притежателите на кучета (86%) и на котки (80%). Почти половината от децата, обхванати в изследването, заявили, че домашният любимец ги прави щастливи, една трета твърдят, че са по-спокойни, а 20% смятат, че са станали по-умни, „като възрастни“.

Според изследването най-полезното животно е чинчилата-55% от децата, които имат за домашен любимец този гризач, били интелектуално по-развити.

Изследователи от Тихоокеанския университетски колеж в щата Оре-гон (САЩ) смятат, че гледането на 3D филми може да причини проблеми със зрението и ефект на морска болест. Според учените „потапянето в изкуствена реалност“ най-зле влияе на младите хора.

Учените провели експеримент, при който възрастни и млади добро- волци гледали филм в 2D и 3D версия. Специалистите оценили ефекта, който оказали филмите, като взели предвид местата в киносалона, на които седели участниците. 21 % от тях съобщили за наличие на визуални аномалии по време на гледането на 3D филма, каквито отсъствали при 2D версията. Младите зрители забелязали замъгляване на зрението, раздвояване на образите, световъртеж, дезориентация в пространството и прилошаване. Най-изразени били симптомите при тези, които седели в централната част на киносалона и не гледали екрана под ъгъл. При възрастните подобни симптоми се срещали по-рядко. Учените обясняват това с понижаване на зрението с напредване на годините, което влошава възприемането на стереоизображението. Според изследователите 3D филмите позволяват човек да се потопи по-дълбоко в сюжета, но това става причина за нарушения в зрението и в работата на вестибуларния апарат, научаваме от вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *