ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Можем ли да се лекуваме без лекарства?

Можем ли да се лекуваме без лекарства?
Можем ли да се лекуваме без лекарства?

Древните учели, че всичко, което оказва влияние на мозъка, въздейства и на тялото. Но през XVII в. медиците разделили човека на две независими съставни части: тяло и разум, и съответно болестите били или душевни, или телесни, затова ги лекували по съвсем различни начини. И едва сега специалистите отново се връщат към старата гледна точка за изцелението на човека…

Всеки носи отговорност както за своите болести, така и за оздравяването си. В медицинската литература са описани много примери на излекуване на тежко болни, ако те действително вярват, че ще оздравеят, а главното- във възможността самостоятелно да влияят на протичането на болестта и крайния й изход. За да се избавим от болестите, трябва да се отървем от негативните мисли, страхове и безпокойство – трябва да въведем ред в душата си.

На кои органи конкретно влияят нашите мисли и до какви заболявания могат да доведат?

Болестите на сърцето често възникват като следствие от липса на любов и сигурност, както и от емоционална затвореност. Човек, който не вярва във възможността на любовта или си забранява да проявява любовта си към другите, непременно ще се сблъска с прояви на сърдечносъдови заболявания. Контактът със своите истински чувства, с гласа на собственото си сърце, значително облекчава протичането на сърдечните заболявания и с времето води до частично или пълно възстановяване.

Артритите поразяват хората, които не могат да казват „не“ и обвиняват другите, че ги експлоатират.

Хипертонията често възниква поради самоувереното желание на човека да поеме непосилен товар, да се труди без почивка, от нуждата да оправдае очакванията на другите, да е значим и уважаван в техните очи, поради което настъпва изместване на собствените чувства и потребности.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *