ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да напълнея за кратко време?

  • Искам да напълнея

  • Напълняването е много по-трудно, отколкото отслабването

искам да напълнея

На 19 години съм, висока 172 см и тежа едва 46 килограма. Искам да на­пълнея поне малко, а не мога. Храня се добре, много често се тъпча със шоколад и сокове, ям пици и тестени Вкусотии, но не мога да напълнея с нито грам. Помогнете ми, искам да напълнея само с 4 кг за кратко време.

Латинка Стоянова – Пловдив

 

Проблемите с теглото на чове­ка винаги са със затлъстяването, което в много слу­чаи води до пълно  отчаяние. Дори в магазините за дрехи са предвидени нестандартни размери само за дебели хора. Какво преживя­ват обаче малцината, които се стремят да качат поне няколко ки­лограма. Това е проблем, който не Вълнува почти никого. Нещо повече, дори предизвика завист. За прекалено слабите мо­мичета обаче е трудно да си намерят дрехи по мярка, страдат от липса на самочувствие, страху­ват се да се съблекат на плажа или басейна, за да не им броят ребрата, както обикновено се изразяват слаботелесните. Вярно е, крехкото телосложе­ние позволява на някои хора да се чувстват добре, когато ядат по-малко. Но де­фицитът в те­глото може да е предизвикан и от неправил­но хранене или от нарушения в храносми­лането. За да разберете какво ви пречи да наддаде­те килограми, трябва да се консултирате с лекар, който да открие точната причина.

Обикновено това са: гастрит, язва, възпале­ния на стомашно-чревния тракт, панкреатит, ра­кови заболявания, тубер­кулоза и заболявания на ендрокринната система. Най-честа причина за слабеенето са проблеми на стомашно-чревния тракт, категорични са гастроентеролозите. Може да става дума за напълно нарушен процес на хра­носмилането, при което храната само преминава през стомаха и червата, без да се усвоят полезни­те хранителни вещества. Затова е необходимо да се направи консултация с гастроентеролог, който да предпише необходимите изследвания и да открие причината за слабеенето.

 

Найалоричното обедно меню

Приготвя се около 60 г задушено месо, което се гарнира със 100 г извара, 30 грама сирене или чаша гъст айран. Но ако млякото причинява леко гадене, подуване на корема, разстройство, най-добре е да се изключи от менюто, защото може по-скоро да навреди, отколкото да помогне. Освен тази изцяло белтъчна храна, като гарнитура може да се добавят овесени ядки, задушени зеленчуци, като цветно зеле моркови или цвекло. Въглехидратните храни: мака рони, ориз и картофи, също могат да се използват като гарнитури, но ако не ги харесвате като вкус се откажете от тях. Някои хора се чувстват зле при ядене на месо с макарони. За предпочитане тогава да се използват за гарнитура моркови. Менюто непременно трябва да се включат плодове но да се консумират след ядене, като втора закуска или след обяд.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *