Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Авокадото улеснява ин витро забременяването

За ползата от авокадото и зехтина е писано много

Авокадото улеснява ин витро забременяването
Авокадото улеснява ин витро забременяването

Ново изследване установи, че редовното похапване на авокадо и на салати, подправени със зехтин, повишава вероятността за успешна бременност при ин витро оплождане. Според изследователите от Харвардското училище за обществено здраве, ръководени от проф. Джордж Чаваро, продуктите, влизащи в средиземноморската диета, могат да подобрят този шанс 3,4 пъти. Това показва експеримент, проведен с участието на 147 жени, които активно използвали тези полезни мазнини в храната си. Тайната се крие в мононенаситените киселини, които се съдържат в зехтина, олиото, ядките и семките.

Обратното, наситените мазнини (краве масло, червено месо) водят до това, че в организма се произвеждат по-малко годни за ин витро оплождане яйцеклетки. Профи Чаваро отбелязва, че полиненаситените киселини пък се отразяват негативно на качеството на ембрионите.

Ученият смята, че бъдещите майки, които искат да се сдобият с рожба с помощта на методите на асистираната репродукция, е най-добре да заложат на авокадото. Този плод е много богат на мононенаситени мастни киселини, но същевременно е диетичен и от него не се пълнее, напротив, използват го в режимите за отслабване, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *