ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Малко алкохол не вреди

Американско изследване доказа, че мъжете, които умерено консумират алкохол след прекаран инфаркт, по-добре се възстановяват

Малко алкохол не вреди при инфаркт
Малко алкохол не вреди при инфаркт

Все пак става дума за много ниски нива на употреба на спиртни напитки – не повече от две малки чаши вино, две бири или 25 грама концентрат на ден. При спазването на подобни количества екипът на д-р Дженифър Пай от Харвардския университет установи, че пациентите, получили сърдечен удар, намаляват риска си да починат от свързана със сърцето болест с 42 на сто.

Умерената консумация на алкохол след прекаран инфаркт действа възстановително и снижава риска от смърт от каквато и да било болест с 14 %. До тези изводи учените достигнали, след като проследили медицинските картони на 1818 мъже, прекарали инфаркт, в продължение на 20 години – от 1986 до 2006 година. Данните показали, че малките количества алкохол помагат за възстановяването на артериите и на сърцето.

Д-р Пай все пак съветва хората, претърпели инфаркт на миокарда, да не посягат самоволно към чашката, а добре да обсъдят това с лекуващия ги лекар. Понятието умерена консумация може да се стори за някои пациенти разтегливо, а това води до опасности за здравето им.

Проучването установило, че жените не се влияят по същия начин от алкохола, като мъжете. При тях малките дози нямали положителен ефект при възстановяването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *